DVORANE / ARENA

Na prostoru pored Osnovne skole ” Braca Jerkovic “, u ulici Stjepana supanca 15A, nalazi se dom Kosarkaskog kluba FMP-a . Sa tri nivoa ukupne povrsine 4.500m2 uz raznovrastan prateci sadrzaj Kosarkaska dvorana FMP Zeleznik predstavlja moderan sportsko-poslovni kompleks koji se dobro urbanisticki uklapa u postojeci ambijent.

U prvoj fazi izgradnje, zavrsenoj u rekordnom roku od godinu dana (novembar 1993. -decembar 1994.) pod krov je stavljeno 2.500mkorisne povrsine. Pored sale kapacitea 3.000 mesta u njenom sastavu nalazile su se prostorije Kluba, restoran i dodatni poslovno-komercijalni sadrzaji.Po zavrsetku naredne faze, krajem 1996. godine, Dvorana je dobila jos 1.000m2 korisne povrsine.Osim dogradnje jos jednog tribinskog dela kapaciteta 750 mesta, cime je dvorana za igru dobila potpuni vizuelni identitet, izgradjen je hidromasazni blok, specijalizovan medicinsko dijagnosticki centar i savremeno opremljena teretana povrsine 200m2. U dvorani je postavljena scenska rasveta i ozvucenje snage 6 KW. Klub je dobio nove prostorije, trofejnu salu i press salu kapaciteta 40 mesta. 

Dvorana je pocetkom 2000 dobila hotelski deo povrsine 1.000mnamenjen smestaju kosarkasa. Na tri nivoa izgradjena je 24 komforno opremljena soba sa kupatilom, pratece prostorije i restoran u kome se hrane igraci svih selekcija Kluba

Dvorana raspolaze savremenim komunikacionim sredstvima. Sa video zidom velicine 4 x 4 metra, kolor displejom velicine 2,5 x 1,5 metara, 25 telefonskih linija, intranetom, vezom sa Internetom, faks i kopir aparatima i reklamnim LED displejima , ona obzirom na kapicitet i velicinu, spada u gornji dom evropske telekomunikacione opremljenosti.

Hala Basket Land – Lazarevački drum 14, Tel.: 011/ 3052-039, Fax: 011/3052-039

Na adresi Lazarevački drum broj 14, otvoren je sportsko-poslovni kompleks «Basketland». Pored košarkaške dvorane u Železniku, gde se i dalje odvijaju treninzi i utakmice prvog tima, u avgustu 2005. godine, otvoren je trenažni centar na Čukaričkoj padini, čime su stvoreni uslovi za vrhunski rad i brži napredak talentovanih igrača u klubu.

Košarkaški klub FMP je time još jednom pokazao da prati Evropske trendove koje forsiraju košarkaški giganti Real, CSKA i Milano, koji pored sopstvene hale, na raspolaganju imaju i trenažne komplekse sa maksimalnim uslovima za grupni i individualni razvoj igrača.

Pored dvorane, u kompleksu «Basketlanda» se nalazi i moderni medicinski centar, koji pored naših igrača koriste i reprezentativci SCG, kao i  košarkaši drugih Beogradskih klubova.

Fabriku talenata nadgleda klupski menadžment koji je takođe smešten na istoj adresi, tako da mladim igračima preostaje samo da treniraju i misle o košarci. Poleg najnovejše strani FrenchCasino, ki pokriva njihove športne dogodke in trži tekme. Poznajo tudi najboljše kraje igralnic in tisto, kar moraš vedeti. In kako jih v celoti izkoristiti.

Hala Basket City – Lazarevački drum 14, Tel.: 011/3052-001

Otvoren je novi sportsko-poslovni kompleks u sklopu BasketLand-a. Na samom kraju 2009. godine, otvoren je i treci trenažni centar na Čukaričkoj padini, čime su stvoreni uslovi za vrhunski rad i brži napredak talentovanih igrača u klubu.

Dvorana sadrzi najsavremeniju elektronsku opremu u vidu racunarske mreze, audio i tonske opreme te savremenog sistema reklama. Pored dvorane, u kompleksu «BasketCitya» se nalazi i moderni restoran otvorenog tipa